Aprobat de Guvern: Starea de alertă în România a fost prelungită cu 30 de zile
Sursa foto:Digi24 Vizualizari:

Aprobat de Guvern: Starea de alertă în România a fost prelungită cu 30 de zile

UPDATE: Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021. Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda şedinţei de Guvern.

Ştire iniţială, ora 14:13. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile. Restricţiile, printre care interdicţia de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopţii, rămân în vigoare.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, cu detalierea măsurilor şi a restricţiilor în anexă.

Câteva dintre restricţiile decise de autorităţi: 

  • Se consideră necesară menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menţinerea interdicţiei desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menţinerea interdicţiei organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 - 05.00, cu excepţii motivate.
Similare
RECOMANDĂRI