Spitalele COVID-19, dotate cu echipament oferit de PNUD şi Soros Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spitalele COVID-19, dotate cu echipament oferit de PNUD şi Soros Moldova

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Fundaţia Soros Moldova oferă echipament medical necesar pentru spitalele implicate în tratarea pacienţilor cu COVID-19. Echipamentul, în valore de aproximativ 47 de mii de dolari, constă din câte şapte concentratoare de oxigen, pulsoximetre, monitoare medicale şi un ventilator.

Acesta va permite angajaţilor din domeniul sănătăţii aflaţi în prima linie a luptei cu virusul să asigure pacienţii care suferă de COVID-19 cu oxigen direct din aer, să măsoare cât de bine este transmis oxigenul către diferite părţi ale corpului şi, respectiv, să asigure oxigenarea şi ventilarea plămânilor pacienţilor aflaţi în stare critică. 

„PNUD Moldova susţine cu fermitate fortificarea sistemului de sănătate pentru a face faţă crizei pandemice, inclusiv prin procurarea echipamentelor medicale necesare”, a spus Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova. 

„Astăzi încă mai suntem în criză COVID-19 şi angajaţii din sistemul medical se află într-o situaţie dificilă. Echipamentul pe care-l transmitem acum este parte a unei serii de contribuţii a Fundaţiei Soros Moldova din ultimele opt luni pentru lupta cu răspândirea coronavirusului. Suntem bucuroşi că avem posibilitatea să ajutăm medicii, asistenţii şi asistentele medicale, dar şi pe toţi cei care, fiind în prima linie, se dedică salvării vieţilor cetăţenilor”, a notat Petru Culeac, directorul executiv al Fundaţiei Soros Moldova. 

Sistemul ONU în Moldova şi partenerii de dezvoltare susţin răspunsul naţional la pandemie prin activităţile coordonate care vizează protejarea oamenilor, creşterea capacităţilor sistemului de sănătate şi reducerea şocurilor economice şi sociale.
Similare
RECOMANDĂRI