Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Soroca se află în carantină. La Cahul, poliţiştii îndeamnă oamenii să stea în case

Creşterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus impune şi noi măsuri de restricţie. Municipiul Soroca a intrat în carantină. Au fost instalate posturi de poliţie care interzic traversarea localităţii fără motive întemeiate. La Cahul, poliţia informează cetăţenii despre restricţiile impuse şi îi îndeamnă să stea acasă. Cei care sfidează legea, sunt amendaţi.

La Cahul, pe lângă transmiterea mesajului sonor, poliţişti merg în locurile aglomerate pentru a spune direct cetăţenilor că trebuie să se protejeze.
 
Oamenii sunt îndemnaţi să iasă din casă doar în cazuri de strictă necesitate şi întotdeauna echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi.
 
Municipiul Cahul este unul din oraşele cu cele mai multe persoane infectate cu noul coronavirus. Primii pacienţi suspecţi au fost transportaţi în Chişinău. Acum, triajul se face pe loc.
 
„În spatele meu este sectia boli infectioasa. In aceasta cladire la moment sunt 25 de personae, dintre care 5 confirmate. Pentru a limita posibilitatea infectari medicilor si a familiilor, comisia a decis ca acestia sa fie cazaţi la sanatoriul Nufarul Alb”, a transmiis VITALIE HOTNOGU, corespondent TVR Moldova la Cahul
 
 Iar municipiul Soroca, aflat pe locul trei după numărul de îmbolnăviri, a intrat în carantină. În oraş sunt 6 posturi fixe şi 2 echipe mobile de poliţişti care informează oamenii despre restricţiile stabilite de autorităţi şi asigură respectarea regimului de izolare.

Acces pe teritoriul raionului au doar angajaţii unor servicii, transportatorii de medicamente, produse alimentare, funcţionarii sistemului bancar şi poşta. În caz de nevoie sunt eliberate permise de intrare sau ieşire din oraş pentru o singură zi, persoanelor cu domiciliu în localităţile din vecinătate.
 
Posturile mobile vor rămâne instalate pe o perioadă de două săptămîni de la ultimul caz de infecţie. În măsurile de prevenire şi combatere a virusului COVID-19, la Soroca sunt implicaţi 50 de angajaţi ai poliţiei, carabinieri, salvatori, dar şi 50 de militari, dotaţi cu mijloace tehnice ale MAI şi ale Ministerului Apărării.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI