Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şeful OMS: Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit atunci când oamenii din întreaga lume vor alege să se imunizeze

Şefului Organizaţie Mondiale a Sănătăţii o spune răspicat - Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit atunci când oamenii din întreaga lume vor alege să-i pună capăt. Avem toate instrumentele pentru combaterea virusului iar totul depinde de voinţă şi responsabilitate. Se face un nou apel pentru imunizare şi pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor în întreaga lume.

TEDROS GHEBREYESUS, şeful OMS: „Sfârşitul pandemiei este în mâinile noastre. Noi avem toate instrumentele de care avem nevoie: instrumente eficiente în sănătate publică şi instrumente medicale eficiente. Dar lumea nu le-a folosit."

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este pesimist în ceea ce priveşte, sfârşitul pandemiei. Săptămânal, potrivit statisticilor oficiale, în întreaga lume, mor aproape 50 de mii de oameni.

TEDROS GHEBREYESUS, şeful OMS: „Ne-am propus drept obiectiv, ca fiecare ţară să-şi vaccineze 40 la sută din populaţie, până la sfârşitul acestui an. Iar acest obiectiv este realizabil. Doar dacă ţările şi companiile, responsabile de gestionare, vor completa afirmaţiile lor cu acţiuni."

Şi Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, face apel către comunitatea internaţională, pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor.

ANTONIO GUTERRES, Secretar General al ONU: „Trebuie să ne unim pentru a face faţă unor mari provocări şi pentru a promova obiectivele de dezvoltare durabilă, asigurându-ne că fiecare om de oriunde are access la vaccinul anti-COVID, cât mai curând posibil."

Potrivit statisticii, până acum, la nivel mondial, au fost administrate 6 miliarde 840 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.
Similare
RECOMANDĂRI