Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secţiile de reanimare, tot mai pline de pacienţi infectaţi cu tuplina Delta

Varianta Delta a coronavirusului se răspândeşte rapid, iar lupta pentru viaţă devine tot mai grea. În secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Medicină Urgentă din Chişinău, numărul pacienţilor este în creştere. Toate locurile sunt ocupate, iar în cazuri extreme, medicii sunt pregătiţi să exditindă numărul acestora. În acest contect Ministerul Sănătăţii a lansat un spot în care îndeamnă cetăţenii să aibă grijă de sănătatea lor şi celor din jur. Urmează imagini ce vă pot afecta emoţional.

Şeful secţiei de reanimare CVID-19 spune că în lupta cu inamicul invizibil trebuie să se implice toată societatea, nu doar medicii. Locuri pentru pacienţi sunt puţine, iar sistemul medical e sub presiune.  

ION CIVÎRJIC, şeful secţiei reanimare COVID-19:„Numărul pacienţilor creşte tot mai mult. Noi realizăm că lupta noastră nu s-a finisat iar această delta virus este agresivă se răspândeşte foarte rapid. Din păcăte pentu mulţi care se află în terapia intensivă, marea majoritate a cărora practic 99 la sută nu sunt vaccinaţi, această luptă este dură şi nemiloasă.”

Medicii se aşteaptă la creşterea numărului de infectări în această toamnă.

ION CIVÎRJIC, şeful secţiei reanimare COVID-19: „Ne aşteaptă un nou val mare de infectări care din păcate va supraâncărva sistemul nostru medical. Va duce la faptul că mulţi pacienţi vor avea nevoie de patul din terapie intensivă. Tot mai multe tulpini vor apărea mult mai agresive.”

Datele Ministerului Sănătăţii arată că săptămâna trecută au fost înregistraţi 2 556 de bolnavi de COVID-19, iar 85 la sută dintre aceştia nu sunt vaccinaţi. Comparativ cu două săptămâni în urmă se atestă o creştere a numărului de cazuri cu 7%. Medicii îndeamnă populaţia să se vaccineze pentru a se proteja.
Similare
RECOMANDĂRI