Secţia COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic municipal de Ftiziopneumologie din Chişinău, reactivată
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Secţia COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic municipal de Ftiziopneumologie din Chişinău, reactivată

În Chişinău a fost activat în calitate de staţionar COVID Spitalul Clinic municipal de Ftiziopneumologie cu 150 de paturi, anunţă autorităţile municipale.

Potrivit primarului de Chişinău, Ion Ceban, tot la acest spital este în curs de organizare a unei secţii de terapie intensivă cu 6 paturi.

Autorităţile municipale precizează că rămâne activ staţionarul cu 350 de locuri la Centrul COVID de la Moldexpo, unde sunt şi 30 de paturi de terapie intensivă şi 100 paturi pentru triajul pacienţilor suspecţi la coronavirus.

„În prezent facem faţă fluxului de pacienţi. Avem experiență ținând cont de crizele anterioare, sperăm ca asemenea situaţii să nu se mai repete. În urma şedinţei Comisiei extraordinare de sănătate publică Chişinău de vineri, 3 septembrie, membrii comisiei au stabilit că pentru Chişinău rămân în vigoare prevederile de Cod Roşu stabilite prin Hotărârile anterioare ale Comisiei naţionale şi municipale. Comisia a atenţionat organizatorii de evenimente publice şi distractive despre responsabilitatea pe care o au atunci când organizează manifestări de amploare cu un număr mare de persoane. Fiecare organizator este informat de către primărie înaintea evenimentelor, cu fiecare se vorbește separat şi este atenţionat să țină cont de măsurile anticovid impuse de autorităţi”, a precizat Ion Ceban.

Autorităţile municipale menţionează, totodată, că, în baza deciziei CESP, se vor procura teste la necesitate pentru testarea gratuită a profesorilor şi personalului auxiliar din școli. La fel, grupuri de medici vor merge în școli pentru a discuta cu acele 20 de procente din angajați care nu s-au vaccinat.
Similare
RECOMANDĂRI