România primeşte o nouă tranşă de 163.200 doze de vaccin anti-COVID produs de AstraZeneca
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

România primeşte o nouă tranşă de 163.200 doze de vaccin anti-COVID produs de AstraZeneca

Peste 160.00 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, joi, în România, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare şi vin în România pe cale terestră, informează, într-un comunicat, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), potrivit Agerpres.

Potrivit RoVaccinare, vor ajunge, joi, la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” un număr de 163.200 doze de vaccin AstraZeneca.

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ‘Cantacuzino’ este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, precizează comunicatul CNCAV.

Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat introducerea pe piaţă a vaccinului produs de compania farmaceutică AstraZeneca pe 29 ianuarie.

Acesta este al treilea vaccin de pe piaţă care poate fi utilizat pentru imunizarea împotriva COVID-19, după cele două seruri produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Comisia a convenit baza unui cadru contractual pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane, în numele statelor membre ale UE.

Similare
RECOMANDĂRI