România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi. Klaus Iohannis: Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menţionat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi. Klaus Iohannis: Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menţionat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că "nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID" anunţat de Rusia. "În acest moment nu există un vaccin anti-COVID aprobat în Uniunea Europeană".

"România este parte din UE şi încheie precontracte cu entităţi din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menţionat", a declarat şeful statului, scrie Digi24.

Anunţul şefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunţat marţi că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunităţii experţilor internaţionali din Sănătate. 

"Este important pentru români să ştie că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort şi s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE", a declarat Klaus Iohannis.

Marţi, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că ţara sa a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizaţi este şi una dintre fiicele sale. Săptămâna trecută, presa la Moscova spunea că autorităţile pregătesc vaccinarea în masă a populaţiei, după ce testele clinice s-au încheiat. Medicii şi profesorii vor fi primii imunizaţi, chiar din această lună. Este vorba despre acelaşi vaccin la care o ştire recentă susţinea că elita rusească - oameni de afaceri şi politicieni - ar fi avut acces încă din luna aprilie, din faza experimentală.

Similare
RECOMANDĂRI