Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Restricţii tot mai dure în Ucraina pentru stoparea răspândirii virusului Covid 19

Restricţii tot mai dure în Ucraina pentru stoparea răspândirii virusului Covid 19. Masca de protecţie este obligatorie în locurile publice, este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de două persoane, iar minorii de până la 16 ani, neapărat, trebuie însoţiţi de un adult. Nerespectarea restricţiilor va fi sancţionată cu amenzi de până la 34 de mii de grivne, echivalentul a 1150 de euro.

Cetăţenii ucraineni care încalcă noile restricţii nu riscă doar amendă ci şi dosar penal. În regiunea Cernăuţi, oamenii stau acasă de o lună, pentru că în zonă au fost înregistrate primele cazuri de infectare cu noul coronavirus.
 
„Situaţia, într-adevăr, nu este una dintre cele mai bune, întrucât toată lumea este în carantină, oamenilor le vine greu să se descurce din punct de vedere financiar, însă cu cât ne vom proteja mai bine, cu atât mai repede se va încheia această situaţie de carantină”, a spus ALIONA AMORŢITU, logoped, Cernăuţi.
 
Pe de altă parte, oamenii spun că prelungitrea regimului de carantină afectează grav bugetele familiilor. Oamenii vor intra în incapacitate de plată a creditelor şi nu-şi vor mai putea permite procurarea strictului necesar.
 
„ Uzinele, fabricile nu lucreaza. Copii nu merg la scoala. Avem credite. Nu lucram,. nu le platim. Cum va descurcati. Nu ştim”, a declarat  ANDREI BOMPA, muncitor, Cernăuţi.
 
În data de 6 aprilie, în regiunea Cernăuţi erau confirmate 248 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Printre cei infectaţi sunt 2 copii, de 2 şi 5 ani, dar şi 6 cadre medicale.  Alte şase persoane au decedat.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI