Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova continuă să-şi numere victimele noului coronavirus

Republica Moldova continuă să-şi numere victimele noului coronavirus. Statisticile arată tot mai sumbru şi ne-au transformat într-o zonă de focar. Autorităţile par să fie depăşite de criză şi nu pot, deocamdată, decât să mărească numărul de paturi din spitale.

Numărul îmbolnăvirilor este în creştere. Potrivit ultimelor statistici, 417 pacienţi sunt în stare gravă iar 23 dintre ei sunt conectaţi la aparatele de respiraţie artificială. Şi numărul celor aflaţi în stare de sănătate de gravitate medie se apropie uşor de o mie de cazuri.

COVID-19 a îmbolnăvit mai multe femei decât bărbaţi. Din cele peste 7100 de femei contaminate, 113 sunt gravide.

CAZURI ÎN FUNCŢIE DE SEX
Femei       7.165
Gravide    133
Bărbaţi    5.089

Statistica alarmantă ne arată că autorităţile sunt nepunticioase în faţa pandemiei. Aşa că, tot ce au putut face, a fost să suplimenteze numărul de paturi pentru bolnavii infectaţi şi să transforme unele spitale în unităţi speciale pentru covid-19.

Potrivit datelor oferite de responsabilii din sănătate, astăzi, până la masă au fost activate 100 de paturi din cele două mii pregătite în întreaga ţară. 60 de paturi au fost activate la Spitalul Ministerului Sănătăţii, iar altele 40 au fost ocupate pacienţii infectaţi la spitalul raional Cahul.

Şi dacă paturi pentru spitale se mai găsesc, mai greu este cu medicii. Mulţi dintre aceştia au ajuns chiar ei pacienţi covid19. În plus, se simte starea de epuizere din cauza volumului mare de muncă. Zilnic sunt aproape sufocaţi din cauza echipamentului pe care îl poartă pe vreme caniculară. Din nefericire, în Republica Moldova, se înregistrează una dintre cele mai mari rate de infectare în rândul cadrelor medicale. Aproape 2 mii de angajaţi ai sistemului sanitar au fost infectaţi.

Potrivit informaţiilor de pe http://worldometers.info, Republica Moldova se află pe locul 47 în lume cu aproape 5 mii de cazuri active. Bosnia şi Herţegovina care are cam acelaşi număr de locuitori, este departe de noi, fiind înregistrate doar 739 de cazuri active.  Avem o situaţie mult mai proastă în comparaţie cu România unde sunt aproape acelaşi număr de cazuri active dar cu o populaţie mult mai mare decât Republica Moldova. Statistica la numărul de morţi este şi mai îngrijorătoare şi avem 105 decese la un milion de locuitori.  

Până acum in Republica Moldova s-au vindecat peste 7 mii de pacienţi. 
Similare
RECOMANDĂRI