Punctele de vaccinare din Chişinău vor activa în mini-vacanţa de la sfârşit de august
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Punctele de vaccinare din Chişinău vor activa în mini-vacanţa de la sfârşit de august

Toate punctele de vaccinare din municipiu, 70 la număr, vor activa cu program deplin, inclusiv în perioada mini-vacanţei din perioada 27-31 august. Pe 26, 27 şi 31 august, troleibuzele de vaccinare vor staţiona în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar autobuzul la strada pietonală. De asemenea, voluntarii vor împărţi măşti celor care se vor afla în mulţime. Declaraţiile au fost făcute de primarul general Ion Ceban, la şedinţa operativă de la Primărie, potrivit IPN.

Situaţia epidemiologică privind controlul COVID-19 rămâne în continuare alarmantă. Dacă această situaţie se va menţine, Forumul Economic Investiţional planificat pentru luna octombrie a acestui an, va fi amânat pentru primăvara viitoare. Acolo urmau să participe peste 600 de oameni.

Centrul COVID-19 rămâne unica instituţie medicală municipală  unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19. Acolo sunt activate 200 de paturi din 320. A fost suplinită capacitatea de paturi la terapie intensivă – 24 de paturi, dintre care 21 sunt ocupate de pacienţi cu forme grave sau critice.

Şeful adjunct al Direcţiei sănătate, Boris Gîlca, a remarcat că a fost definitivat planul municipal de control şi răspuns la infecţia COVID-19. Acesta a fost trimis Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chişinău şi urmează a fi aprobat la următoarea şedinţă.

La punctele de vaccinare din Chişinău au fost suplinit stocul de vaccinuri, fiind prezente practic toate vaccinurile avizate la nivel internaţional. Totodată, Boris Gîlca a cerut suport de la MAI pentru monitorizarea respectării regulilor de sănătate publică în municipiul Chişinău.
 
Similare
RECOMANDĂRI