Punctele de vaccinare din Chişinău vor activa cu program extins
Sursa foto:zdg.md Vizualizari:

Punctele de vaccinare din Chişinău vor activa cu program extins

Primăria municipiul Chișinău informează că punctele de vaccinare din oraş vor activa cu program extins, inclusiv în zilele de odihnă, în intervalul orelor 08:00-18:00. Un anunţ în acest sens a fost făcut de şeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Boris Gilca, luni, în cadrul şedinţei operative de la Primărie.

Decizia municipalităţii a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri COVID-19 şi a depistării în Republica Moldova a tulpinii Delta, care este extrem de agresivă şi contagioasă. Iar procesul de imunizare împotriva virusului cu orice ser disponibil rămâne măsura esențială de sănătate publică recomandată pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

De asemenea, punctele mobile de vaccinare (troleibuzul/autobuzul) vor activa fără zile de odihnă, între orele 10:00-18:00, pe tot parcursul campaniei de imunizare, iar echipele mobile de vaccinare se vor deplasa la domiciliu, la solicitarea persoanelor cu mobilitate redusă.

Până în prezent, în Chişinău au fost imunizate circa 256 de mii de persoane. În cele 70 de centre de vaccinare din municipiu Chişinău, sunt disponibile vaccinurile Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca şi Sinopharm.

 

Similare
RECOMANDĂRI