Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria Chişinău va plăti aproape 600 de mii lei unei clinici private pentru o mie de teste Covid-19

Primăria Chişinău va plăti aproape 600 de mii lei unei clinici private pentru o mie de teste Covid-19. Bani sunt din donaţii de la agenţi economici şi cetăţeni. Vor fi testaţi lucrătorii medicali care au fost în contact cu persoanele infectate de Covid -19 sau au simptome ale bolii.

În contul primăriei Chişinău s-au făcut donaţii de peste un milion de lei. O parte din bani vor fi alocaţi pentru testarea cadrelor medicale. Un singur test costă 550 de lei şi sunt de la un laborator privat.

„Se va face acest laborator pnetru că nu este altul care să aibă aceste teste şi să fie acreditat”, a declarat TATIANA BUCEARSCHII, şef Direcţia Sănătăte.

Testarea va fi selectivă. Au prioritate cei care au avut contact cu pacienţii infectaţi de Covid-19 sau ai simptome ale bolii. Testele urmează să fie cumpărate pe baza unui parteneriat  public-privat. Laboratorul a fost condus acum trei ani de Boris Gâlcă, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii iar acum un apropiat al primarului general. Faptul că a fost selectat anume acest laborator ar fi o coincidienţă şi nu ar exista interese ascunse.

„Să mă acuze pe mine de asta, nu poate fi aşa ceva, eu nu aşa fi făcut asta tocmai acum”, A SPUS BORIS GÂLCĂ, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii.

Primăria Chişinău a mai cumpărat 500 de teste pentru cadrele medicale. In laboratorul de stat sunt acum aproape 13 mii de teste.


 
Similare
RECOMANDĂRI