Primăria Chişinău va aloca surse financiare pentru testarea la necesitate a pedagogilor. Ceban: Nu există temei legal pentru sancționarea angajaților
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria Chişinău va aloca surse financiare pentru testarea la necesitate a pedagogilor. Ceban: Nu există temei legal pentru sancționarea angajaților

Primăria Chişinău va aloca surse financiare pentru testarea, la necesitate, a pedagogilor. Decizia a fost luată la şedinţa Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Chişinău (CESP).

CESP s-a întrunit în şedinţă, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 din ultimele zile a crescut. Comisia a abordat problema privind testarea angajaţilor nevaccinaţi din cadrul instituţiilor de învăţământ, fiind stabilit că echipe de medici vor merge în şcoli, în vederea comunicării cu profesorii şi cu personalul nondidactic, precum şi pentru a le oferi posibilitatea să se vaccineze chiar la locul de muncă.
 
În prezent, 80% din cadrele didactice din instituţiile educaţionale din municipiu sunt imunizate. De asemenea, a fost discutată posibilitatea beneficierii de donaţii de teste rapide antigen, din ajutoarele oferite de Guvernul României, de parteneri sau de agenţi economici. 

În context, primarul general, Ion Ceban, a precizat că, conform prevederilor Codului Muncii, nu există temei legal pentru sancționarea într-o formă sau alta a angajaților care nu se vaccinează sau nu prezintă un test negativ. Totodată, Ceban a solicitat o întrevedere repetată cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare, pentru a coordona subiectele de gestionare a situaţiei pandemice.

Similare
RECOMANDĂRI