Peste 500 de angajaţi ai MAI s-au îmbolnăvit de coronavirus, dintre care 425 s-au vindecat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 500 de angajaţi ai MAI s-au îmbolnăvit de coronavirus, dintre care 425 s-au vindecat

În R. Moldova, 504 angajaţi ai MAI s-au îmbolnăvit de coronavirus, dintre care 425 s-au vindecat. Potrivit agenţiei INFOTAG, aceste date au fost făcute publice în cadrul unui briefing de către secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci.


"La ora actuală sunt înregistrate 79 cazuri de coronavirus active. Majoritatea dintre ei prezintă forme asimptomatice sau uşoare. Două persoane sunt în stare medie, iar una - în stare gravă, fiind internat la Spitalul Clinic Republican", a precizat Golovaci. 

Potrivit lui, pe parcursul săptămânii trecute, circa 8-10 mii de poliţişti au monitorizat zilnic respectarea regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Aceştia au urmărit şi respectarea regulilor de carantină, în care se află 30 mii de cetăţeni. 

"Au fost înregistrate 344 cazuri de încălcări, dintre care 92 se referă la încălcarea regimului de autoizolare; 76 de încălcări au fost admise în zonele de odihnă. Este vorba de regulile de respectare a distanţei sociale şi purtarea măştilor", a spus reprezentantul MAI. 

Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale a Sănătăţii Publice, Vasile Guştiuc, a afirmat că, pe parcursul săptămânii trecute, au fost depistate nereguli în 46 din cele 171 de instituţii verificate.

Potrivit lui, conducătorii instituţiilor nu verifică starea subalternilor la începutul zilei, spaţiile comerciale sunt aglomerate, nu se respectă măsurile de protecţie.
Similare
RECOMANDĂRI