Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alţi experţi subliniază că nu există dovezi care să arate că noul coronavirus îşi pierde din putere
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alţi experţi subliniază că nu există dovezi care să arate că noul coronavirus îşi pierde din putere

Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi o serie de alţi oameni de ştiinţă au declarat că nu există dovezi în sprijinul afirmaţiilor unui medic italian, potrivit căruia noul coronavirus şi-a pierdut din putere, scrie Mediafax.

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de Terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, care a dus greul epidemiei de COVID-19 din Italia, a declarat duminică, pentru televiziunea de stat, că noul coronavirus "nu mai există din punct de vedere clinic”.

Dar epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au subliniat că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice. Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ.

"În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat şi nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat", a declarat Van Kerkhove.

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea de acum evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc noul coronavirus.

Peste 370.000 de oameni din întreaga lume au murit după infectarea cu COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI