OMS recomandă reintroducerea restricţiilor: „Uneori, izolarea este singura opţiune”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

OMS recomandă reintroducerea restricţiilor: „Uneori, izolarea este singura opţiune”

Organizaţia Mondiala a Sănătăţii avertizează că ţările ar trebui să ia în calcul noi restricţii, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19. Guvernele ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la carantină, spune un reprezentant al OMS.

„Multe state reuşesc să gestioneze focarele şi creşterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ţine sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot şi ar trebui să ţină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toţii dorim să evităm ca ţările să revină la închiderea totală. Nimeni nu doreşte acest lucru, dar există situaţii în care este singura opţiune”, a declarat Michael Ryan - directorul OMS responsabil pentru programul de urgenţe, citat de Digi24.ro.

„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.

În concluzie, OMS sfătuieşte ţările să se deschidă cu prudenţă, urmărind foarte bine datele pentru a vedea ce se întâmplă între două faze de relaxare. Ryan a mai spus că statele trebuie să fie pregătite să facă paşi înainte sau, dimpotrivă, să revină la restricţii, în funcţie de numărul de îmbolnăviri pe care îl constată.

Similare
RECOMANDĂRI