OMS îndeamnă guvernele lumii să facă testări în masă şi să ţină sub control modul în care populaţia respectă măsurile de precauţie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

OMS îndeamnă guvernele lumii să facă testări în masă şi să ţină sub control modul în care populaţia respectă măsurile de precauţie

Un nou prag psihologic urmează să fie atins pe glob în privinţa evoluţiei pandemiei de COVID-19. De la primul caz de coronavirus, de acum mai bine de şapte luni, aproape 17 milioane de oameni s-au îmbolnăvit, potrivit datelor în timp real transmise de universitatea americană Johns Hopkins.

Potrivit Rador, cel mai recent bilanţ se referă la aproape 664.000 de decese, însă 10.500.000 de persoane au câştigat lupta cu maladia. În timp ce se fac paşi înainte în găsirea unui vaccin, tot mai multe guverne impun măsuri tot mai stricte pentru a împiedica un al doilea val.

După ce acum câteva luni medicii sperau ca temperaturile ridicate să limiteze răspândirea noului virus, acum Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, consideră că anotimpul cald nu pare să afecteze răspândirea bolii. Îndemnul către guvernele lumii este de a face testări în masă şi a ţine sub control modul în care populaţia respectă măsurile de precauţie. Sunt indicii privind un al doilea val în Europa, fapt la care s-a referit ieri inclusiv premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Justificând decizia de a impune plasarea în carantină pentru turiştii din regat care se întorc din Spania, Johnson a precizat „Mă tem că începem să vedem în unele locuri semnele celui de-al doilea val al pandemiei”.

Unele regiuni din Spania, Aragón, Catalonia şi Navarra au intrat şi pe aşa numita listă neagră a Germaniei.

De altfel Madridul a devenit ultima regiune continentală a Spaniei care introduce purtarea obligatorie a măştii. În condiţiile în care ţările turistice se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, restricţiile sunt tot mai numeroase pentru turişti şi populaţia locală.

Astfel, Bulgaria le va permite cetăţenilor din 10 state să intre pe teritoriul său doar cu un test COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de a ajunge la graniţă.

În Grecia, masca de protecţie va fi din nou legatorie în magazine, bănci, servicii publice şi în alte locuri închise.
Similare
RECOMANDĂRI