OMS cere guvernelor din Europa măsuri rapide pentru stoparea COVID, dar le sfătuieşte să evite carantina totală
Vizualizari:

OMS cere guvernelor din Europa măsuri rapide pentru stoparea COVID, dar le sfătuieşte să evite carantina totală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă guvernele din Europa să ia rapid măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. O atenţie deosebită trebuie acordată adunărilor cu mulţi oameni, atrag atenţia experţii organizaţiei, care le cer în acelaşi timp autorităţilor să evite pe cât posibil reimpunerea carantinei totale.

„Este trist să vedem cum multe ţări europene se confruntă cu o creştere rapidă a infectărilor, iar guvernele sunt nevoite să ia măsuri ferme în încercarea de a opri transmiterea virusului. Şi este extrem de greu să nu impui restricţii atunci când transmiterea atinge un anumit nivel”, a spus Michael Ryan, director în cadrul OMS, scrie Digi24.

„Nu este vorba de impunerea carantinei, ceea ce autorităţile încearcă să facă nu este să impună carantina, ci să rupă lanţul de transmitere. Noi încercăm să evităm carantina masivă, care are darul de a pedepsi comunităţile, societatea. Trebuie să ne asigurăm că nu ne concentrăm doar pe restricţii, ci şi pe supraveghere, pe testare, pe anchete epidemiologice, pe educaţie şi pe faptul că toată lumea îşi asumă responsabilitatea: comunitatea şi autorităţile deopotrivă”, a adăugat el.

Similare
RECOMANDĂRI