O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de 432.000 de doze, ajunge astăzi în România
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de 432.000 de doze, ajunge astăzi în România

432.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge vineri la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.

Potrivit Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional, informează Agerpres. 

Până în prezent, conform CNCAV, în România au fost recepţionate 888.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 359.680 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Cantitatea livrată României este cea mai mare de până acum, iar alocarea viitoarelor doze de vaccin se va realiza conform calendarului pus la dispoziţie de firma producătoare, menţionează CNCAV.

Acum câteva zile, ministrul român al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că în următoarele două luni vor ajunge în România peste 7 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirus.

Numărul dozelor de vaccin care vor ajunge în România ar putea să crească în contextul în care Comisia Europeană a precizat că se aşteaptă ”la o accelerare” a livrării serurilor în următoarele săptămâni. 

La finalul săptămânii (la 4 aprilie), cele 27 de state membre vor fi primit în total 107 milioane de doze, dintre care 29,8 milioane de la AstraZeneca, 67,2 milioane de la BioNTech-Pfizer şi 9,8 milioane de la Moderna, a detaliat o purtătoare de cuvânt a executivului european în cadrul unei conferinţe de presă.

Similare
RECOMANDĂRI