O firma australiană are un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

O firma australiană are un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului

Compania australiană de biotehnologie Ena Respiratory a anunţat, luni, că un spray nazal pe care îl dezvoltă pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar uman şi pentru a combate răceala obişnuită şi gripa a redus semnificativ dezvoltarea coronavirusului într-un studiu recent efectuat pe animale, potrivit Mediafax.

Un studiu efectuat pe animale de laborator a arătat că produsul denumit INNA-051, care ar putea fi utilizat în completarea vaccinurilor, a redus virusul cu până la 96%, a spus compania, citată de Reuters. Studiul a fost condus de agenţia guvernamentală britanicăPublic Health England.

Ena Respiratory a spus că va fi gata să testeze INNA-051 pe om în mai puţin de patru luni, sub rezerva unor studii de toxicitate şi a aprobării autorităţilor de reglementare.

Compania a strâns 11,7 milioane de dolari (8,24 milioane de dolari) pentru dezvoltarea spray-ului. Investitorii includ firma de capital de risc Brandon Capital Ltd, guvernul federal australian, fondurile de pensii şi compania de biotehnologie CSL Ltd.

Mai multe companii din întreaga lume încearcă să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului. Australia a încheiat acorduri cu unele companii care investesc miliarde pentru asigurarea potenţialelor vaccinuri pentru COVID-19, care a ucis peste 992.000 de oameni din întreaga lume.

Australia a raportat până acum 875 de decese şi puţin peste 27.000 de cazuri de coronavirus, mult mai puţin decât în alte ţări dezvoltate.

Similare
RECOMANDĂRI