Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ne vom petrece toată vara sub semnul pandemiei. Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită în Republica Moldova

Este oficial! Ne vom petrece toată vara sub semnul pandemiei. Starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită, în Republica Moldova, până pe 31 august. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu după şedinţa Comisia Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Din păcate, a încetat acel trend descendent care îl avem de la 20 iunie. Nu mai merge în jos numerele de cazuri noi. S-a stabilizat în jur de 300 de cazuri în săptămână şi în jur de 200 in weekend".

În acest condiţii, s-a decis că ridicarea stării de urgenţă în sănătate publică este periculoasă şi ar putea duce la o explozie de cazuri noi. 

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Aceasta este unica posibilitate de a menţine sub control situaţia. De altfe, şi ţările vecine au luat decizia respectivă. Se păstrează acele restricţii de aflare în locuri publice a unui grup mai mare de 3 persoane, regim special pentru persoanele mai mari 63 de ani".

Nu au undă verde să-şi reia activitatea nici cluburile de noapte, discotecile sau localurile cu karaoke. Până pe 31 august rămâne şi interdicţia de a organiza nunţi şi cumetrii. În schimb, se permite sărbătorirea zilelor de naştere sau mesele de pomenire. 

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "În baza unor instrucţiuni clare gen dansuri, muzică şi alte condiţii în care nu se respectă distanţa socială. Se permite până la 50 persoane organizarea evenimentelor altele decât nunţi şi cumetrii".

Hotărârea Comisiei Naţionale va intra în vigoare luni, 27 iulie. 
Similare
RECOMANDĂRI