Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moscova reintroduce restricţii, pe fondul creşterii alarmante de cazuri noi

Moscova reintroduce restrictii, pe fondul cresterii alarmante de cazuri noi. Numai astazi, Rusia a inregistrat 8.135 de imbolnaviri dintre care 2.217 in capitala tarii. Persoanele cu varste de peste 65 de ani sunt rugate sa stea in casa iar intreprinderilor li se recomanda sa isi treaca salariatii, in caz ca este posibil, pe munca la domiciliu.

Autoritatile sanitare ruse avertizeaza ca odata cu venirea sezonului rece noul coronavirus, in combinatie cu o banala gripa poate fi extrem de periculos. De aceea primaria Moscovei a introdus noi restrictii. Sunt vizate persoanele in varsta si cele cu boli cronice. Lor li se recomanda sa stea mai mult in casa.

SERGHEI SOBIANIN, primarul Moscovei: "Desigur că noile cazuri sunt legate în primul rând cu numărul mare de teste. În al doilea rând constatăm o creştere a cazurilor de gripă sezonieră. În ultimele 3 săptămâni numărul cazurilor de gripă a crescut de 3 ori".

Noile restrictii au caracter de recomandare. Locuintele vor fi conectate mai devreme la reteaua de incalzire centralizata tocmai ca persoanele care stau acasa sa aiba confortul dorit. Masurile de protectie anti-Covid trebuie respectate in continuare.

ANASTASIA RAKOVA, viceprimarul Moscovei: "Desigur , in primul rand trebuie sa purtam masca. Incercati sa reduceti la maximum contactul cu alte persoane. Aveti mare grija de persoanele varstnice. Masurile elementare de igiena sunt cele mai eficiente".

In locurile publice portul mastilor este obligatoriu.

LIVIU IUREA, corespondent TVR, Moscova: "La metrou si in alte mijloace de transport in comun s-au inmultit controalele. Daca nu porti masca esti rugat sa ti-o pui..daca nu o ai la indemana risti sa primesti amenda..echivalentul a 65 de dolari".

Magazinele care ii lasa pe clienti sa intre fara masca risca nu numai amenzi usturatoare dar pot fi si inchise .

ALEXEI NEMERIUK, şef, Departamentul Comercial şi Servicii, Primăria Moscovei: "Câteva magazine mari şi-au încetat deja activitatea în urma controalelor efectuate pentru simplul motiv că nu au impus obligativitatea purtării măştilor şi a mănuşilor".

Daca la inceputul lunii septembrie numarul de cazuri era de 4 - 5 mii pe zi, acum cifra practic s-a dublat. Autoritatile sanitare ruse raman optimiste si spera ca nu va fi nevoie de carantina totala asa cum s-a intamplat in primavara.
Similare
RECOMANDĂRI