Ministerul Sănătăţii a deschis un punct de vaccinare anti COVID-19 într-un spital privat din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii a deschis un punct de vaccinare anti COVID-19 într-un spital privat din Chişinău

Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt tot mai aproape de cetăţeni. Un punct de vaccinare a fost deschis în incinta Spitalului Internaţional „Medpark” din sectorul Râşcani al municipiului Chişinău, care s-a alăturat campaniei de imunizare.

Astfel, persoanele au posibilitatea să se vaccineze gratuit, fără o programare prealabilă şi doar cu buletinul de identitate. Sunt disponibile toate vaccinurile împotriva COVID-19 prezente în Republica Moldova, care sunt puse la dispoziţie de către autorităţile sanitare în cadrul Planului Naţional de Imunizare. Punctul activează de luni până vineri, în intervalul orelor 8:00 -16:00.

„Astăzi, fiecare cetăţean poate beneficia gratuit de vaccinul împotriva COVID-19, care protejează de simptome severe, internări şi deces. Mulţumim instituţiilor spitaliceşti pentru deschiderea de a se implica activ în procesul de imunizare. Doar prin vaccinare şi respectarea măsurilor de protecţie putem opri această pandemie. Aveţi grijă de voi şi cei dragi”, spune secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu. 

Ministerul Sănătăţii precizează că în următoarea perioadă, puncte de vaccinare împotriva COVID-19 urmează să fie deschise şi în alte spitale din Republica Moldova. Până în acest moment, în Republica Moldova activează peste 500 de puncte de acest gen. De la începutul campaniei de imunizare, 839.851 de persoane din ţara noastră au încheiat schema completă de vaccinare. 

Similare
RECOMANDĂRI