Maratonul de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul educaţional a fost prelungit cu o zi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maratonul de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul educaţional a fost prelungit cu o zi

Primăria municipiului Chişinău anunţă că a prelungit cu încă o zi maratonul de vaccinare pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la şcoală în siguranţă". Iniţial, acesta era programat pentru vineri şi sâmbătă, 20 şi 21 august 2021.

 Astfel, toţi angajaţii din sistemul educaţional din Chişinău, cadrele didactice şi personalul auxiliar, sunt aşteptaţi să se imunizeze şi duminică, 22 august, la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18), în intervalul orelor 08:00-17:00.

În context, primarul general al Chişinăului, Ion Ceban, a menţionat că decizia de a prelungi acţiunea de imunizare este dictată de condiţiile apariţiei unui nou val de COVID-19, cu tulpini modificate şi mult mai agresive.

Totodată, edilul a adus mulţumiri lucrătorilor din sistemul educaţional și personalului medical pentru solidaritate şi implicare în desfăşurarea maratonului de vaccinare, menţionând că aceasta deocamdată este unica soluţie recomandată de medici de a fi protejaţi.

Municipalitatea menţionează că vineri, în prima zi a evenimentului, au fost vaccinate peste 380 de persoane. La maraton sunt disponibile serurile Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca şi Sinovac.

Similare
RECOMANDĂRI