Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maestrul Nicolae Botgros şi fiul acestuia Corneliu s-au infectat cu noul coronavirus

Maestrul Nicolae Botgros şi fiul acestuia Corneliu s-au infectat cu noul Coronavirus. Din cauza complicaţiilor provocate de boală, conducătorul Orchestrei Populare "Lăutarii" a fost internat în stare gravă la spital. Fiul acestuia se tratează la domiciuliu.

Fiul maestrului a declarat că Nicolae Botgros s-a simtiţi rău acum câteva zile. Avea febră, iar când a dat testul la Covid, rezultatul a ieşit pozitiv. A început să se simtă tot mai rău iar din cauza complicaţiilor a  fost internat la Institutul de Medicină Urgentă.

CORNELIU BOTGROS, fiul maestrului Nicolae Botgros: "Avea tuse, rinoree, febră ca la toţi. A dat testul şi după a fost internat. El este internat în spital sub supravegherea medicilor, noi nu prea avem contact direct că nu se permite. Nu prea ştim multe detalii, aşteptăm şi noi noutăţi".

Şi alţi membri ai orchestrei naţionale de Muzică Populară "Lăutarii" ar fi infectaţi. 

CORNELIU BOTGROS, fiul maestrului Nicolae Botgros: "- Mai este cineva infectat din orchestră?- Mai sunt dar asimptomatici. Sunt pozitiv şi eu".

Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani, este originar din satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră dirijată a fost "Ciocîrlia", de la Edineţ. A activat apoi în Ansamblul "Joc" iar în 1973 s-a mutat la Chişinău şi a devenit violonist în orchestra "Mugurel" a Filarmonicii. De mai bine de 40 de ani, maestrul se află la cârma Orchestrei "Lăutarii".
Similare
RECOMANDĂRI