Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Spitalul Clinic din Bălţi se va deschide o nou secţie de tratare a pacienţilor bolnavi de COVID-19

Creşte alarmant numărul cazurilor grave de Covid-19 in toată Republica Moldova. La Spitalul Clinic din Bălţi se va deschide o nou secţie pentru că nu mai sunt paturi libere în spitale. Şi numărul de decese este din ce în ce mai mare. Doar astăzi, la Spitalul din Bălţi, cinci oameni au pierdut lupta cu virusul.

Toate paturi din secţiile Covid-19 de la Spitalul Clinic din Bălţi sunt ocupate. Şi pentru că numărul cazurilor este în creştere, conducerea instituţiei medicale a decis să deschidă încă o secţie. Aceasta va fi amenajată în
Departamentul de Ftizio-Pneumologie, a cărui activitate fost sistată temporar, iar cei 30 de bolnavi de tuberculoză au fost repartizaţi în alte instituţii medicale.

SERGHEI ROTARI, director IMSP, Spitalul Clinic Bălţi: „Mai mult de jumătate au fost externaţi la domiciliu sub controlul medicului ftiziatru din teritoriu si sub controlul organizaţiilor neguvernamentale care se ocupă cu monitorizarea. Bolnavii care erau într-o stare mai avansată, au fost transferaţi în instituţia medicală din Vorniceni”.

Pacienţii infectaţi cu SARSCOV2 vor fi internaţi în noua secţie doar după ce se va face dezinsecţia şi vor fi prelevate probe pentru a şti sigur că nu există alte riscuri de infecţie pentru bolnavi.

IRINA BUNICI, asistentă medicală superioară: „Acum noi preluăm probele din mediul ambiant, din aer, de pe suprafeţe, la depistarea bacilului Koch, după prelucrarea şi dezinfectarea tuturor suprafeţelor, spaţiilor , albiturilor, lengeriei.”

Managerii instituţiilor medicale au motive serioase de îngrijorare - cheltuielile sunt foarte mari şi fac faţă cu greu numărului tot mai mare de bolnavi.

SERGHEI ROTARI, director IMSP, Spitalul Clinic Bălţi: „Noi avem cheltuieli destul de mari, mortalitatea este destul de mare şi nu vom avea paturi pentru a interna pacienţii. Rog, ca toţi să ne implicăm în acest lucru şi într-o campanie de vaccinare cât mai repede.”

În Spitalul din Bălţi sunt internaţi acum peste 300 de pacienţi infectaţi cu SARSCOV2, dintre care 32 sunt în stare gravă. De la începutul lunii octombrie, în spital au murit de Covid-19, 22 de pacienţi.
Similare
RECOMANDĂRI