Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Chişinău se elimină o parte din restricţiile anti COVID-19, iar studenţii revin în laboratoare pentru orele practice

Chişinăul trece de la codul roşu la cel portocaliu de alertă epidemiologică şi se reduc o parte dintre restricţii. De la 1 decembrie, studenţii revin în laboratoare pentru orele practice, iar sălile de spectacol îşi vor putea relua activitatea. Şi pentru domeniul HoReCa au fost eliminate o parte dintre restricţii. De la 1 decembrie studenţii vor face orele teoretice - online, iar cele practice - offline.

VIOREL BOSTAN, rector UTM: „Odată ce în Chişinău este cod portocaliu, avem dreptul să facem lecţiile hibrid. Cu alte cuvinte, prelegerile vor fi în format online, iar seminarele, lucrările de laborator, lucrările practice se vor face faţă în faţă.”

Pentru domeniul Horeca, de la 1 decembrie, organizarea evenimentele private, cum ar fi nunţile sau botezurile, va fi permisă cu participarea a cel mult 200 de persoane în spaţii interioare sau 250 de persoane în spatii exterioare, cu obligaţia ca invitaţii să prezinte certificatul COVID-19.

ANETA ZASAVIŢCHI, Asociaţia Naţională a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement: „Restaurantele pot activa la 75 % din capacitate, ceea ce este cu 25 % mai mult de cât în prezent, cu prezentarea certificatului de vaccinare.  Sau pot lucre la capacitatea de maxim 35 % din locurile disponibile fără prezentarea vreunui certificate COVID.”

De asemenea, autorităţile municipale din Chişinău au decis să nu mai interneze pacienţi pentru tratament la Centrul Covid de la MoldExpo şi vor dezactiva temporar şi alte secţii covid din spitalele municipale. În Chişinău,  se înregistrează o descreştere a numărului de infectări cu covid-19. Rata îmbolnăvirilor şi a cazurilor foarte grave rămâne însă ridicată. Sunt peste 13 mii de bolnavi dintre care aproape 300 în secţiile de terapie intensive.
Similare
RECOMANDĂRI