Estimare venită de la Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Românii vor putea ieşi din case după 15 mai
Vizualizari:

Estimare venită de la Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Românii vor putea ieşi din case după 15 mai

O estimare venită de la Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie arată că măsurile care impun o distanţare socială vor începe să se atenueze după data de 15 mai.

Într-un interviu acordat Digi24, Alexandru Rafila a spus că va exista o reducere a măsurilor legate de distanţarea socială, dar multe din elementele acesteia, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.

Totodată, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunţat că România va face parte dintr-un studiu internaţional, pentru testarea singurului medicament etiologic care există disponibil în momentul de faţă şi care tratează cauza coronavirusului. Tratamentul ar putea fi disponibil într-un orizont de câteva luni.

:E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de faţă şi unde există speranţe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA şi noi o să fim parte a unui studiu internaţional, în care mai sunt vreo 20 de ţări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le ştiţi foarte bine, antivirale utilizate în infecţia HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament”, a spus Alexandrfu Rafila.

Medicul a mai precizat că pentru a încetini ritmul de infectare, mai ales în rândul medicilor, este nevoie de implementarea a doi paşi esenţiali.

„În primul rând să existe echipamentul de protecţie adecvat locului în care îşi desfăşoară munca fiecare dintre cadrele medicale. Al doilea lucru - toate spitalele trebuie să facă exerciţii de utilizare a echipamentului, de îmbrăcare şi mai ales de scoatere a echipamentulu pentru că contaminarea se poate face inclusiv în momentul în care se scoate echipamentul”, a precizat medicul.
Similare
RECOMANDĂRI