E esenţial să respectăm trei măsuri simple, care ne pot salva de COVID-19, medic
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

E esenţial să respectăm trei măsuri simple, care ne pot salva de COVID-19, medic

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeş" din Timişoara, atrage atenţia în continuare asupra pericolelor coronavirusului. Ameninţarea este cât se poate de reală, transmite răspicat medicul, potrivit stiriletvr.ro, cu referire la Mediafax.

"Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19... chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale... chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi... chiar dacă SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri... chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia... chiar dacă la noi în ţară în ultimile zile avem un număr de persoane contaminate asemănător cu cel de la vârful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI... chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii...TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE:

• să evităm locurile aglomerate
• să purtăm masca în spaţiile închise
• să ne spălăm des mâinile", a scris medicul.

Dr. Virgil Musta spune că a văzut şi a tratat până acum multe cazuri de la cele mai uşoare până la forme severe, a văzut oameni luptându-se din greu cu boala. Ameninţarea este cât se poate de reală şi este esenţial să fie controlată evoluţia pandemiei în fiecare zonă a ţării, în mod specific, subliniază medicul.

"Am datoria să vă atrag atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă, asupra capcanelor în care puteţi cădea dacă nu vă informaţi din surse sigure, dacă daţi crezare zvonurilor şi nu acţionaţi responsabil. Evaluaţi-vă corect riscurile, respectati regulile şi măsurile de precauţie şi vegheaţi ca şi alţii să le respecte, nu călătoriţi în zone roşii cu multe îmbolnăviri, evitaţi zonele aglomerate. Cu toţii ne dorim să putem petrece această vară liniştiţi. Toţi merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de catre toţi. Nu există zone ale ţării cu români mai buni sau mai răi, însă există acum anumite focare (nu doar în România), care trebuie rapid izolate şi corect gestionate", transmite medicul.

"Ştiu că este plictisitor să vorbim despre acest subiect pe o perioadă atât de lungă, mai ales acum când după izolare oamenii îşi doresc libertate, dar haideţi să nu uităm de... sănătate. Le putem avea pe amândouă, dacă rămâneţi la fel de responsabili cum aţi fost majoritatea covârşitoare dintre voi în prima parte a pandemiei şi nici nu ştiţi cât de mult a contat acest lucru pentru toată lumea. Am simţit că trebuie din nou să va spun toate aceste lucruri, tocmai pentru că am încredere în voi, simt că v-am avut aproape de mine şi de colegii mei în toată această perioadă în care am învăţat practic împreună cum să facem faţă cu bine şi ştiu că aşa va fi şi în continuare", încheie dr. Virgil Musta.

Similare
RECOMANDĂRI