Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După 4 luni, secţia de COVID-19 din Spitalul de Fiziopnemologie este redeschisă, iar la Spitalul de Boli Contagioase pentru copii a fost suplinit numărul de paturi

Autorităţile din Chişinău sunt nevoite să deschidă tot mai multe secţii în spitale pentru bolnavii de covid-19 care suferă de forme grave. După mai bine de patru luni de pauză a fost reactivată Secţia Covid din Spital de Fiziopnemologie iar la Spitalul de Boli contagioase pentru copii a fost necesară suplimentarea numărul de paturi.

BORIS GÂLCA, şef-adjuct, Direcţia Sănătate Primăria Chişinău: „Am activat spitalul de fiziopnemologie cu 150 de paturi şi definitivăm  acum şi secţia de terapie intensivă cu 6 paturi la acest spital. Avem în rezervă alte paturi la necesitate vom activa alte paturi atât pentru adulţi cât şi pentru copii.”

Spitalul de boli contagioase pentru copii are acum 100 de paturi dedicate şi este unica instituţie sanitară din Republica Moldova în care sunt trataţi copiii bolnavi de covid. Sistemul sanitar din Chişinău dedicate bolnavilor de covid are acum o capacitatea de 645 de locuri, din care 450 sunt la Centrul Covid de MoldExpo.

Chişinăul se află sub cod roşu de alertă de covid-19, cu o incidenţă de imbolnăvire de 167 de cazuri raportate la o sută de mii de persoane.  Chişinăul este pe primul loc în Republica Moldova cu cea mai înaltă de rată de infectare.
 
Similare
RECOMANDĂRI