Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doliu în sistemul de sănătate. Alţi doi medici din Republica Moldova au pierdut lupta cu Sars-Cov-2

Doliu în sistemul de sănătate. Alţi doi medici din Republica Moldova au pierdut lupta cu Sars-Cov-2. E vorba de neurochirurgul Leonid Nagacevschi, care a lucrat la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău timp de 33 de ani, şi de un medic din stânga Nistrului, în vârstă de 70 de ani. Acesta era anestezist-reanimatolog la un spital din Slobozia.

Admistraţia Institutului de Medicină Urgentă transmite condoleanţe familiei şi îşi exprimă regretul că a pierdut un profesionist desăvârşit.

Institutul de Medicină Urgentă: "Îl cunoaşteam ca o persoană dedicată, implicată, activă şi foarte muncitoare. IMU a pierdut un adevărat specialist şi un om cu suflet mare. Cuvintele nu sunt de ajuns să aline durerea, suferinţa şi deznădejdea. Aducem un ultim omagiu colegului nostru".

Leonid Nagacevschi a fost neurochirurg la Institutul de Medicină Urgentă din 1990. Din 2007 a fost şi medic la Serviciul Republican "Aviasan", iar din 2019 a lucrat şi la o clinică privată.

În ceea ce priveşte medicul din stânga Nistrului, presa locală spune că este vorba de Fiodor Botnaru. El a fost internat la spital cu pneumonie bilaterală. Suferea şi de alte boli cronice, starea lui s-a agravat, a fost transferat la terapie intensivă dar nu a mai putut fi salvat de colegii lui. Fiodor Butnaru a dedicat sistemului medical 40 de ani din viaţă. De la începutul pandemiei, 47 de cadre medicale au murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. 
Similare
RECOMANDĂRI