Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi deţinuţi, răpuşi de COVID-19 în penitenciare

Un deţinut de 26 de ani a murit, ieri, în Penitenciarul nr. 4 şi un alt condamnat şi-a pierdut viaţa, recent, în penitenciarul din Rezina, din cauza noului coronavirus, afirmă fostul ministrul al Justiţiei, Olesea Stamate, pe pagina sa de Facebook. Contactată de TVR MOLDOVA, Ilinca Sîrbu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a confirmat decesele, dar a declarat că nu e vorba de coronavirus, refuzând, totuşi, să ne spună cauza.

Olesea Stamate menţionează că în Penitenciarul Nr. 4, din oraşul Cricova, a murit un tânăr ce avea simptome de COVID-19 dar care a primit un simplu tratament pentru răceală.

OLESEA STAMATE, fost ministru al Justiţiei: "În penitenciarul nr. 4 a decedat un tânăr de 26 de ani. El s-a adresat cu simptome COVID-19 la administraţia penitenciarului, încă de acum o luna. A fost izolat şi deşi starea lui se agrava pe zi ce trecea, primea doar tratament pentru răceală. Luni, când au văzut că e critic, au încercat sa-l ducă la urgenţă, dar nu l-au primit, că nu mai puteau să-l ajute cu nimic Şi l-au adus înapoi, l-au izolat din nou şi a decedat. Un caz asemănător a avut loc, recent, în penitenciarul din Rezina".

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ilinca Sîrbu, a confirmat decesului deţinutului de 26 de ani şi al deţinutului din penitenciarul din Rezina, fără a preciza, însă, cauza morţii.

ILINCA SÎRBU, purtător de cuvânt, Administraţia Naţională a Penitenciarelor: 
"-Persoanele date au decedat nu din cauza Covid, adică sunt asemenea cazuri, însă nu Covid este cauza decesului. 
-Puteţi să ne prezentaţi extrasul certificatului de deces, ca să vedem cauza morţii? 
-Sunt date cu caracter personal".

În prezent, aproape 100 de deţinuţi din Republica Moldova sunt infectaţi cu noul coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI