Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cursa pentru producţia de vaccinuri anti-covid este acerbă

Cursa pentru producţia de vaccinuri anti-covid este acerbă. Polonia va produce, sub licenţă, un vaccin anti-Covid alături de americanii de la Novavax. Iar, Italia a început testarea pe oameni a unui vaccin propriu.

Polonia vrea sa accelereze programul de vaccinare. Anunta ca va produce un vaccin anti-Covid pe teritoriul sau. O companie poloneza de biotehnologie a semnat un acord preliminar pentru a produce vaccinul dezvoltat de grupul american Novavax. Acordul vizeaza, intre altele, transferul de tehnologie de vaccinare de la Novavax in urmatoarele 4 luni.

In acelasi timp, fondul public de dezvoltare din Polonia ar urma sa investeasca aproape 9 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie a companiei poloneze. Vaccinul Novavax este unul traditional si asteapta sa fie autorizat de Agentia europeana a medicamentului. Comisia europeana ar urma sa cumpere 200 de milioane de doze.

PAWEL BORYS, director executiv al Fondului public de dezvoltare din Polonia: "Suntem convinşi că aderarea Poloniei la grupul producătorilor de vaccinuri va creşte siguranţa în domeniul sănătăţii în acest an şi anul viitor".

Italia vrea sa produca propriul vaccin antiCovid. In prima faza este testat pe 80 de oameni, in a doua pe 200.

PAOLO BONFANTI, director al spitalului de boli infecţioase San Gerardo: "Acest vaccin pe care îl testam este de tip genetic. Acesta este avantajul. Este un vaccin similar cu Pfizer şi Moderna. Acest vaccin poate fi modificat pentru a fi eficient în privinţa noilor variante".

Vaccinul italian a indus in prima faza a testelor clinice un raspuns imun pe voluntari.
Similare
RECOMANDĂRI