Cum se desfăşoară imunizarea anti-COVID-19 în R. Moldova. Câte persoane au primit prima doză de vaccin
Sursa foto:msmps.gov.md Vizualizari:

Cum se desfăşoară imunizarea anti-COVID-19 în R. Moldova. Câte persoane au primit prima doză de vaccin

47524 de persoane au fost vaccinate, până în prezent, în R. Moldova, împotriva infecţiei cu virusul COVID-19. Despre acest lucru anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit instituţiei, timp de 24 ore, până în seara zilei de sâmbătă, încă 1.767 de persoane au primit prima doză de ser în cea de-a doua etapă de imunizare, desfăşurată în R. Moldova.

Amintim că, în R. Moldova, campania de imunizare a început la 2 martie. În acastă săptămână, reprezentanţii ministerului de resort au anunţat că 2.28% dintre persoanele imunizate au avut reacţii adverse, în majoritatea cazurilor este vorba de reacţii uşoare, febră până la 38.5 grade, slăbiciuni, dureri musculare. În 31 de cazuri au fost reacţii moderate, febră până la 39.5, slăbiciuni generale, dureri musculare

Imunizarea se desfăşoară în cea de-a doua etapă. Sunt imunizaţi adulţii cu vârsta de peste 60 ani, persoanele cu comorbidităţi (grup cu risc sporit) şi persoanele cu comorbidităţi pentru care infecţia COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave şi decesului de vârsta 18-60 ani.

Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituţiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul Azilelor şi Centrelor de Plasament temporar sau de lungă durată.

Pentru organizarea eficientă a procesului de vaccinare, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a distribuit 14.400 doze de vaccin împotriva COVID-19 către instituţiile medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50.400 doze de AstraZeneca, donate de România. Restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Similare
RECOMANDĂRI