Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cu tot mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, sistemul sanitar din R. Moldova ar putea intra în colaps, declaraţie

Cu tot mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, în câteva săptămâni, sistemul sanitar din Republica Moldova ar putea intra în colaps. Potrivit premierului Ion Chicu, dacă numărul celor bolnavi va continua să crească, riscăm să nu mai avem unde-i interna. Prim-ministrul îndeamnă cetăţenii să fie responsabili şi să respecte strict măsurile de protecţie.

Potrivit datelor oficiale, Republica Moldova este pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri de infectări, şi pe locul 13, după numărul de decese. Reprezentanţi ai societăţii civile susţin că numărul celor găsiţi infectaţi ar putea fi mult mai mare, dacă s-ar testa masiv. Într-un mesaj publicat pe o reţea socială, premierul Ion Chicu spune că numărul de cazuri creşte, iar odată cu asta creşte şi presiunea pe sistemul medical. 

PREMIERUL ION CHICU: "În condiţiile în care nu ne dorim şi, sincer vorbind, nu putem veni cu măsuri de restricţionare a activităţilor economice şi a circulaţiei libere a cetăţenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat... E greu de respirat cu mască, ştiu, dar utilizând acest mijloc de protecţie avem o şansă în plus de a rămîne sănătoşi, de a rămâne în viaţă".

Ieri şi directorul Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, Iaroslav Martin, a fost testat pozitiv la Covid 19 şi a fost internat în Spitalul Clinic Republican "Timofei Moşneaga" din Chişinău. 

MAIA ANGHENI, purtător de cuvânt, SPPS: "A fost testat pozitiv şi este internat în spital. În cadrul serviciului dispunem de medici, care monitorizează starea de sănătate a tuturor angajaţilor serviciului şi nu s-a adresat nimeni cu careva simptome asociate Covidului, respectiv, nu a fost nevoie să fie testaţi".

În urmă cu două zile, Republica Moldova a înregistrat un nou record de infectări cu COVID-19. 1607 de persoane au fost declarate pozitiv după efectuarea a 4000 mii de teste.
Similare
RECOMANDĂRI