COVID-19: Spania prelungeşte starea de urgenţă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19: Spania prelungeşte starea de urgenţă

Autorităţile spaniole au decis să prelungească starea de urgenţă impusă pentru a combate epidemia de coronavirus cu încă două săptămâni începând de duminică.

Potrivit romaniatv.net, măsura permite guvernului să controleze deplasările oamenilor în timp ce introduce treptat măsuri de relaxare a restricţiilor.

Parlamentul a aprobat măsura după ce premierul Pedro Sanchez, care conduce un guvern de coaliţie fragilă, a obţinut suficient sprijin din partea partidelor de opoziţie.

Spania, unde peste 25.000 de oameni au murit din cauza epidemiei de coronavirus, se află în izolare din 14 martie, iar actuala stare de urgenţă se încheie sâmbătă la miezul nopţii.

Potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, care a confirmat încetinirea clară a epidemiei, Spania a înregistrat 244 de morţi de coronavirus în 24 de ore, o creştere după trei zile sub 200 de decese.

Stărea de urgenţă a fost deja prelungită de trei ori şi a permis executivului să impună o izolare dintre cele mai stricte. După ce a permis plimbările copiilor la finalul lui aprilie şi apoi ieşirile adulţilor în special pentru a face sport în weekendul trecut, guvernul intenţionează să lanseze luni o nouă fază a planului de ieşire din izolare care urmează să se încheie până la sfârşitul lui iunie.

Similare
RECOMANDĂRI