COVID-19 R. Moldova: Vârsta medie a persoanelor decedate de noul coronavirus este de 66 de ani
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19 R. Moldova: Vârsta medie a persoanelor decedate de noul coronavirus este de 66 de ani

Peste 70% din lucrătorii medicali din R. Moldova care s-au îmbolnăvit de COVID-19 s-au recuperat şi au revenit la locul de muncă, a declarat şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Infotag, el a spus că numărul total de cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului medical a depăşit 2500 de oameni. Analiza efectuată de minister arată că rata medie de infecţie cu COVID-19 a lucrătorilor medicali în R. Moldova, raportă la numărul total de cazuri de acest virus este de 14,6%. Acelaşi indicator în ţările UE este de 23%.

La conferinţa de presă s-a remarcat că, în prezent, 722 de angajaţi din sistemul sănătăţii sunt infectaţi cu virus. De la începutul pandemiei, 27 de cadre medicale au decedat.

Descriind dinamica îmbolnăvirii cu COVID-19 în ultima săptămână, participanţii la conferinţă au remarcat că, de exemplu, la Bălţi, rata infecţiei cu virus este de 137 de cazuri la 100 de mii de locuitori. O rată înaltă este şi în raionul Drochia, unde sunt 131 de cazuri la 100 mii de persoane.

În acelaşi timp, există zone unde acest indicator se menţine la un nivel destul de scăzut. Drept exemplu, specialiştii au numit raioanele Briceni şi Ungheni.

Furtună a atras atenţia asupra creşterii numărului cetăţenilor R. Moldova care se întorc în ţară, ceea ce se reflectă asupra creşterii numărului de cazuri de import de COVID-19. În acest sens, ministerul recomandă autoizolarea obligatorie pentru a preveni răspândirea necontrolată a infecţiei.

În cadrul conferinţei de presă, s-a remarcat că vârsta medie a pacienţilor care au murit din cauza COVID-19 este de 66 de ani. Toţi aceşti pacienţi aveau boli cronice, dintre care o treime erau boli neurologice.
Similare
RECOMANDĂRI