COVID-19: O companie românească a dezvoltat o componentă de aplicaţie care poate ajuta la identificarea celor care nu respectă obligativitatea purtării măştii
Sursa foto:© European Union, 2020/Source: EC - Audiovisual Service Vizualizari:

COVID-19: O companie românească a dezvoltat o componentă de aplicaţie care poate ajuta la identificarea celor care nu respectă obligativitatea purtării măştii

Compania românească Starbyte, unul din principalii jucători din sectorul IT din România, a lansat o componentă a aplicaţiei 4Apply, platformă de aplicaţii de credit dezvoltata ca soluţie componentă pentru sistemul bancar, care poate ajuta la identificarea persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta masca corect, pe nas şi gură, în toate spaţiile în care aceasta este obligatorie, potrivit unui anunţ al dezvoltatorului, citat de caleaeuropeana.ro.

Starbyte este o companie românească cu o bogată experienţă în dezvoltarea de software pentru Managementul Informaţiei, Managementul Documentelor şi Managementul Proceselor din domeniul Financiar-Bancar, Asigurări şi Risk Management.

Potrivit sursei citate, soluţia de identificare a persoanelor care nu respectă obligativitatea purtării măştii în timpul pandemiei de coronavirus este parte integrantă din 4Apply, o aplicaţie utilizată de instituţiile financiare şi bancare ca sistem de management al aplicatiilor de credit, de analiză şi aprobare a fluxului de lucru, realizând scoring pentru împrumuturi şi carduri de credite.

Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detecţie şi recunoaştere a feţei, aplicaţia poate diferenţia persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenţionând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor. Atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează, o notificare va fi trimisă administratorului sau responsabilului.

„În condiţiile înmulţirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar şi o obligaţie morală pentru organizaţiile care au spaţii tranzitate. Soluţia noastră le oferă şansa de a reacţiona prompt şi de a preveni posibile infectări şi suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului”, a declarat Adrian Băcăianu, director general Starbyte.

Compania dezvoltă, printre altele, şi  GeoBIZ, prima iniţiativă software românească care permite clienţilor să afle informaţii relevante privind mediul de afaceri, folosind geolocaţia.

Similare
RECOMANDĂRI