COVID-19: Noi restricţii în ţările europene
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19: Noi restricţii în ţările europene

Irlanda reintră în izolare. Nu e chiar carantină totală, ca în primavară - şcolile rămân deschise, dar activităţile comerciale neesenţiale se suspendă. Este prima ţara din Uniunea Europeană ce instituie asemenea restricţii la nivel naţional, în valul doi al pandemiei. În încercarea de a opri răspândirea virusului, şi Italia înăspreşte măsurile de protecţie sanitară. În anumite zone, oamenii nu mai au voie să iasă din case pe timpul nopţii, iar marile magazine ar urma să fie închise în weekend.

Numai irlandezii care lucreaza in sectoare esentiale vor putea merge la serviciu. Iesirea din casa e permisa, pentru a face miscare, doar pe o raza de 5 km.

Barurile si restaurantele raman deschise, dar numai pentru mancare la pachet. Premierul a explicat ca scolile si gradinitele NU se inchid pentru ca, a spus el, vizibil emotionat, nu ne putem permitem ca viitorul copiilor nostri sa fie o alta vicitma a acestei boli.

In Lombardia, cea mai lovita regiune europeana in primul val al pandemiei, magazinele mari urmeaza sa fie inchise sambata si duminica, exceptie fac cele alimentare. In plus, de la 11 seara, pana dimineata la 5 vor fi interdictii de circulatie.

In Slovenia, e interzisa de astazi circulatia in spatii publice pe timpul noptii - de la 9 seara pana dimineata la 6.

Si Germania recurge la izolare totala intr o regiune din Bavaria, unde rata de infectare e cea mai mare din tara. 250 de cazuri la suta de mii de locuitori, in decurs de o saptamana. Nu se stie de unde se imbolnavesc oamenii - autoritatile nu au identificat niciun focar.
Similare
RECOMANDĂRI