Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19: Mai multe ţări europene înăspresc restricţiile sau introduc unele noi, pe fondul creşterii galopante a numărului de noi infectări 

Pe fondul cresterii galopante a numarului de noi infectari in Europa, mai multe tari inaspresc de astazi restrictiile sau introduc unele noi. In Spania, in regiunea capitalei, Madrid, se instituie carantina in anumite zone. La fel in Marea Britanie, in nord-estul Angliei. Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca reducerea perioadei de carantina, de la 14 la 10 zile, asa cum au hotarat unele tari, nu e o decizie inteleapta.

In regiunea Madrid sunt o treime din cazurile active de COVID din Spania; sunt focare mai ales in sudul orasului, mai aglomerat si mai sarac.

"Foarte rău că ne izolează. Am patru copii, stăm într-un apartament de 40 de metri pătraţi, vă imaginaţi cum e".

In nord-estul Angliei, doua milioane de persoane sunt de azi noapte in izolare: oamenii nu se mai pot vizita, iar pub urile se inchid mai devreme.

"Mă bucur. Trebuie să facem tot ce putem să oprim virusul ăsta. E greu cu şcolile, serviciul şi socializarea, dar cred că o să reuşim".

In toata Marea Britanie sunt cozi imense la centrele de testare. Autoritatile promit ca rezolva problema si fac apel la populatie sa nu vina la test decat in caz de febra ridicata, tuse permanenta si pierderea gustului si a mirosului.

"Ieri am încercat toată ziua. De abia seara, la opt şi jumătate, am reuşit să-i prind la telefon. E haos".

Cehia bate record dupa record. Cazurile noi zilnice au ajuns la peste 2 mii, iar numarul celor internati in spital creste. De maine, cluburile, barurile si restaurantele se inchid la miezul noptii. Dupa ce si au petrecut vacanta in Portugalia, 67 de tineri belgieni au fost depistati pozitivi la COVID. Se pare insa ca cel putin doi dintre ei erau deja bolnavi cand au plecat in Portugalia. Acolo au petrecut, in spatii inchise, cu ceilalti din grup si asa s-a ajuns la 67 de cazuri.
Similare
RECOMANDĂRI