COVID-19: Comisia Europeană înăspreşte regulile interne după ce a fost confirmat pozitiv primul comisar european
Sursa foto:© European Union, 2019 Vizualizari:

COVID-19: Comisia Europeană înăspreşte regulile interne după ce a fost confirmat pozitiv primul comisar european

După ce comisarul european pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a anunţat sâmbătă că a fost testată pozitiv pentru COVID-19, Executivul European a decis să înăsprească regulile interne în ceea ce priveşte siguranţa sanitară în contextul pandemic actual.

Şedinţele speciale la care iau parte membri ai cabinetelor comisarilor europeni şi personal din serviciul juridic şi secretariat consacrate pregătirii propunerilor ce urmează a fi dezbătute în Colegiul comisarilor europeni se vor desfăşura online, a afirmat duminică Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei, potrivit caleaeuropeana.ro.

Reuniunile săptămânale între cabinetele comisarilor europeni se vor desfăşura tradiţional, dar vor fi limitate la şefii de cabinet, alţi funcţionari din Comisia Europeană participând în regim de videoconferinţă.

Reuniunile Colegiului comisarilor se vor desfăşura ca până acum, în persoană, însă numărul participanţilor va fi limitat la comisarii europeni, secretarul general al Comisiei Europene, serviciul juridic şi purtătorii de cuvânt.

Reamintim că mai mult oficiali europeni din instituţiile din Bruxelles au intrat în autoizloare, printre care comisarul european Frans Timmermans şi preşedinta Comisiei Europene Ursula vond der Leyen.

Similare
RECOMANDĂRI