COVID-19: Banca Europeană de Investiţii sprijină societăţile private din România cu 190 milioane de euro
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19: Banca Europeană de Investiţii sprijină societăţile private din România cu 190 milioane de euro

Sute de societăţi din România vor beneficia de noua finanţare dedicată sectorului privat, în valoare de 190 milioane EUR, acordată de Banca Europeană de Investiţii pentru a susţine sectoarele cele mai afectate de COVID-19 din punct de vedere economic, social şi al sănătăţii.

„Susţinerea societăţilor de pe întreg teritoriul României pentru a continua să investească este esenţială pentru ca România să depăşească dificultăţile economice, sociale şi de ocupare a forţei de muncă provocate de COVID-19. Dând curs cererii miniştrilor de finanţe europeni, Banca Europeană de Investiţii, banca UE, a răspuns rapid pentru a soluţiona problemele din întreaga Europă. Salut această nouă iniţiativă însemnată în valoare de 190 milioane EUR care va acorda sprijin financiar dedicat pentru companii de pe întreg teritoriul ţării în cooperare cu importante instituţii financiare. Noua schemă este mai bună şi mai flexibilă. Aceasta permite cheltuieli pentru capitalul circulant, inclusiv, printre altele, pentru plata salariilor, pentru securitate socială şi impozite, fără a impune o scadenţă minimă, cu scopul de a atenua impactul economic al COVID-19. Banca Europeană de Investiţii este un partener esenţial pentru România în această perioadă dificilă”, a declarat Vasile-Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice din România, potrivit caleaeuropeana.ro.

Iniţiativa presupune un pachet dedicat pentru susţinerea rezilienţei economice în contextul COVID-19, acordat României de Banca Europeană de Investiţii. Asigurarea accesului la finanţare este crucială pentru a proteja locurile de muncă, pentru a debloca investiţiile economice şi pentru a facilita creşterea economică.

„De la începutul pandemiei COVID-19, Banca Europeană de Investiţii a colaborat strâns cu importanţi parteneri financiari locali pentru a găsi cele mei bune soluţii de susţinere a societăţilor care au fost cele mai vulnerabile la pandemie. BEI se angajează să susţină investiţiile sectorului privat din România şi din întreaga lume şi să colaboreze cu parteneri locali pentru a consolida rezilienţa economică afectată de COVID-19. În calitate de nou vicepreşedinte al BEI responsabil pentru operaţiunile din România, aştept cu nerăbdare să susţin investiţiile de transformare din întreaga ţară în anii următori şi să consolidez în continuare strânsa cooperare a BEI cu partenerii din România”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

190 milioane EUR disponibili imediat prin partenerii financiari din România

Răspunsul BEI va fi pus în practică de importante instituţii financiare româneşti şi va permite IMM-urilor şi întreprinderilor de dimensiune intermediară din întreaga ţară să beneficieze de capital circulant, finanţare prin leasing şi investiţii de capital. Societăţile româneşti vor putea beneficia de noua finanţare atât în lei, cât şi în euro.

Noul program de finanţare pentru rezilienţa economică afectată de COVID-19 va ajuta societăţile cele mai afectate de incertitudine economică şi de dificultăţi legate de pandemie.

Sprijinul BEI dedicat acordat României pentru rezilienţa economiei în contextul COVID-19 face parte din răspunsul global al BEI în valoare de 20 miliarde EUR pentru reducerea impactului economic al pandemiei.

Similare
RECOMANDĂRI