Coronavirus: Brazilia a depistat două cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Coronavirus: Brazilia a depistat două cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2

Brazilia a depistat primele două cazuri de infectare cu noua tulpină de SARS-CoV-2, extrem de contagioasă, a anunţat luni departamentul de sănătate al statului brazilian Sao Paulo, informează Agerpres.

Institutul Adolfo Lutz, laborator naţional de referinţă din Sao Paulo, a confirmat cele două cazuri.

Unul dintre pacienţi este o femeie în vârstă de 25 de ani care locuieşte în Sao Paulo şi care a intrat în contact cu persoane ce au călătorit în Europa. Cealaltă persoană are 34 de ani, iar locul său de reşedinţă şi contactele sale sunt încă verificate de autorităţi.

Alte două cazuri suspecte nu au fost confirmate, informează portalul de ştiri "G1", citând departamentul de sănătate al statului Sao Paulo.

Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie. Mai mult de 7,75 de milioane de brazilieni au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus şi au fost înregistrate peste 196.500 de decese cauzate de COVID-19.

Cu peste 40 de milioane de locuitori, Sao Paulo este cel mai populat stat federal brazilian şi unul dintre cele mai afectate de pandemie. Peste 1,47 de milioane de oameni au fost contaminaţi în acest stat, iar 46.800 de infectări s-au soldat cu deces.
Similare
RECOMANDĂRI