Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coreea de Sud a donat Institutului de Medicină Urgentă din Chişinău 200 de costume de protecţie împotriva COVID-19

Guvernul Coreei de Sud a donat Institutului de Medicină Urgentă, din Chişinău, 200 de costume de protecţie individuală împotriva infecţiei Covid-19. Echipamentele, în valoare de peste cinci mii de dolari, vin să suplimenteze stocurile spitalului în care sunt trataţi pacienţi în stare gravă. Numai la Terapie Intensivă sunt 62 de bolnavi, iar toate paturile sunt ocupate.

Costumele de protecţie sunt de mare ajutor pentru cadre medicale care au nevoie in fiecare zi de zeci de astfel de echipamente speciale. Reprezentanţii autorităţilor din Republica Coreea recunoasc că lupta împotriva pandemiei este una aprigă la nivel mondial şi este nevoie de solidaritate internaţională.

Excelenţa Sa H.E. HYUNG-TAE KIM, ambasadorul  Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Coreea în Ucraina şi Republica Moldova: „Coreea luptă acum cu coronavirusul acum este o perioadă dificilă şi pentru noi. Eu cred că şi Republica Molova luptă cu coronavirus şi eu sper că această mică donaţie vă va ajuta.”

Costumele de protecţie sunt cel mai des folosite în secţia de terapie intensivă Covid unde sunt 120 de angajaţi.

MIHAI CIOCANU, director IMU: „În permanenţă 24 din 24 de ore se ocupă de îngrijirea pacienţilor cu COVID-19 în forme extrem de grave. Acest ajutor umanitar ne va ajuta nouă să suplinim stocurile de materiale de protecţie pentru personalul antrenat în deservirea pacienţilor COVDI.”

Potrivit Ministerului Sănătăţii, anul trecut, Coreea de Sud a mai oferit Republicii Moldova 200 de mii de măşti de protecţie.
Similare
RECOMANDĂRI