Cetăţean al R. Moldova, amendat în Italia cu 400 de euro pentru că nu purta mască
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cetăţean al R. Moldova, amendat în Italia cu 400 de euro pentru că nu purta mască

O femeie în vârstă de 41 de ani, cu dublă cetăţenie, a R. Moldova şi a României, a primit, la Milano, o amendă de 400 de euro pentru că era la piaţă, într-un loc aglomerat, fără masca de protecţie utilă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.„Virusul nu există, e doar o banală gripă, n-am purtat niciodată mască”, le-ar fi spus femeia poliţiştilor.

Potrivit rotalianul.com, numărul cazurilor de coronavirus este din nou în continuă creştere în toată Italia, iar Lombardia continuă să fie cea mai afectată regiune. Masca este obligatorie în aer liber, în locurile aglomerate şi acolo unde nu este posibil să fie păstrată distanţa socială. Regulă care nu a fost respectată de femeia care se plimba printre tarabe, în piaţa din Via De Predi, fără masca obligatorie în acest caz.

Poliţiştii au oprit-o şi i-au cerut în mod politicos să îşi pună masca, dar au avut surpriza unui răspuns neaşteptat şi descoperind că femeia nu avea masca cu ea: „Virusul nu există, covid-ul e doar o simplă gripă. Nu am purtat niciodată mască, nu ajută la nimic, ba chiar e dăunătoare”, le-ar fi spus femeia.

În momentul în care agenţii Poliţiei Locale au început să scrie procesul verbal prin care femeii i se aplica sancţiunea în valoare de 400 de euro, aceasta a reacţionat în mod violent. Drept urmare, pe lângă amenda primită, a fost denunţată pentru opunerea de rezistenţă faţă de organul de control.

 
Similare
RECOMANDĂRI