Cele patru ţări din Europa în care cetăţenii români nu pot merge din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cele patru ţări din Europa în care cetăţenii români nu pot merge din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

România este a treia ţară după numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus din Europa, fiind inclusă în zona galbenă. Din această cauză, Malta, Slovacia, Danemarca şi Estonia limitează, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor.

Malta a anunţat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie. Pe lista de state ai căror cetăţeni vor putea intra în ţară nu se regăseşte România, însă situaţia s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricţii vor fi ridicate. Lista statelor europene care pot zbura în şi dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria, scrie Digi24,

Slovacia nu permite accesul cetăţenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri, personal. Începând cu 20 iunie, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil, potrivit Ambasaderi României în Slovacia.. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croaţia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.

Danemarca este, începând de sâmbătă, deschisă călătoriilor către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care şi România. Decizia este luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunţat joi Ministerul danez de Externe. Ambasada României la Copenhaga a precizat ulterior că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei dar cu condiţia de a avea minimum 6 nopţi de cazare rezervate în această ţară. Aici pot fi consultate condiţiile în care este permis accesul cetăţenilor români în statul nordic.

Estonia anunţase deja că românii care doresc să intre în această ţară trebuie să stea în caratină.

Printre ţările care se mai află în „zona galbenă” se mai numără Suedia, Portugalia, Bulgaria şi Polonia. Alte ţări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie şi Serbia.

Similare
RECOMANDĂRI