Avertismentul OMS: Ne aflăm într-un moment critic în această pandemie
Vizualizari:

Avertismentul OMS: Ne aflăm într-un moment critic în această pandemie

Suntem într-un moment periculos, şi este de abia luna octombrie. Avertismentul vine de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Totul, în condiţiile în care Europa are trei ţări cu peste un milion de cazuri: Rusia, Spania şi ultima venită Franţa, care a trecut ieri de acest prag psihologic, după un număr record de raportări zilnice: peste 42.000 de infectări în 24 de ore.

Şi numărul deceselor a explodat în Hexagon: 298 în 24 de ore, faţă de 162 raportate joi. Şi peste ocean, epidemia face ravagii. Statele Unite au atins un nou record: peste 83.000 de infectări în 24 de ore. Directorul OMS cere măsuri imediate, pentru a ţine pandemia sub control, scrie Digi24.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: Ne aflăm într-un moment critic în această pandemie, în special în emisfera nordică. Următoarele luni vor fi foarte grele, iar unele ţări s-au înscris pe o pantă periculoasă. În prea multe ţări se înregistrează o creştere exponenţială a cazurilor, iar acest lucru face că spitalele şi secţiile ATI sunt aproape de capacitatea maximă sau au depăşit-o. Şi suntem de abia în octombrie. Facem apel la liderii politici să acţioneze imediat, pentru a preveni decese ce pot fi evitate, pentru a preveni prăbuşirea sistemelor de sănătate şi reînchiderea şcolilor. Aşa cum am spus şi în februarie, şi repet acum, aceasta nu este o simulare.
Similare
RECOMANDĂRI