Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile municipiului Chişinău au redeschis mai multe Secţii COVID-19

Autorităţile municipiului Chişinău au redeschis mai multe Secţii Covid-19 şi vor să mărească numărul de paturi pentru pacienţi. În trei spitale municipale se vor trata din nou pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. Medicii sunt îngrijoraţi pentru că sunt tot mai multe cazuri de infectări iar spitalele sunt neîncăpătoare. E tot mai înaltă şi rata îmbolnăvirilor grave. Numai în Chişinău se înregistrează zilnic aproape 400 de noi infectări.

Centrul Covid de la MoldExpo, Spitalul Sfantul Arhanghel Mihail şi Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie nu mai fac faţă pacienţilor bolnavi de covid din Chişinău, iar ultimele două au devenit deja arhipline după ce în septembrie au reluat tratarea bolnavilor de coronavirus. În prezent, aici se află peste 900 de pacienţi, inclusiv copii. Aproape 5 la sută dintre cei internaţi sunt în stare extrem de gravă, iar autorităţile vor să mai deschidă secţii pentru bolnavii de Covid în trei instituţii medicale.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „Spitalele municipale fac faţă cu greu numărului mare de pacienţi care necesită spitalizare, în special zilnic suntem la limită cu paturile de terapie intensivă. Vom activa un bloc la Spitalul Sfanta Treime covid-19. Circa 32 de paturi în terapie intensivă. Vom activa o secţie Covid şi la spitalul nr. 4”.

Autorităţile atrag atenţia că în Chişinău continuă să crească şi numărul elevilor infectaţi cu Covid, în timp ce în majoritatea şcolilor învăţământul continuă cu prezenţa fizică a acestora. Timp de o săptămână s-au îmbolnăvit încă 99 de elevi şi 34 de profesori, iar în carantină stau acum peste trei mii de elevi.

ANDREI PAVALOI, şef, Direcţia Educaţie, Chişinău: „Numărul total de elevi care sunt în carantina 3379 iar numărul claselor închise. În anumite instituţii nu avem posibilitatea de a respecta acel metru, pentru a aduce sută la sută, elevi în clase şcolare”.

În prezent, în spitalele din Republica Moldova se tratează de COVID aproape două mii de persoane, dintre care jumătate - în Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI