Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile din Chişinău, obligate să sporească numărul de paturi din spitale, din cauza numărului mare de pacienţi cu COVID-19

Din cauza numărului mare de pacienti cu Covid-19 autorităţile din Chişinău sunt obligate să sporească numărul de paturi din spitale. La Centrul Covid de la Moldexpo se amenajează deja un bloc nou, cu încă 200 de paturi şi 100 de locuri pentru Triaj. Un bloc suplimentar cu 110 paturi a fost deschis la Spitalului Clinic "Gheorghe Paladi, din Chişinău. Primăria anunţă că se caută în continuare soluţii pentru a pregăti mai locuri pentru bolnavii de Covid-19.

Primarul Ion Ceban a postat câteva imagini şi a scris pe o retea socială că medicii de la Moldexpo şi-au improvizat paturi din scaune şi saltele pentru a se odihni puţin. 

"Pregătirile pentru deschiderea unui bloc nou sunt în toi. Astăzi, se vor amenaja încă 300 de paturi pentru bolnavi dar şi pentru secţia de triaj. De astăzi şi Spitalul Clinic Municipal, Gheorghe Paladi, poate primi mai mulţi pacienţi infectaţi de Covid-19. Sunt 110 paturi noi, dintre care 6 pentru Terapie Intensivă. Maternitatea spitalului va funcţiona în continuare după acelaşi program şi se va asigura accesul separat al pacienţilor şi al personalului medical în toate secţiile instituţiei medicale. De pe 5 octombrie, s-a mărit numărul de paturi şi în alte instituţii medicale din Chişinău. În spitalele strategice municipale pentru pacienţi cu covid, sunt în total 1037 de paturi, dintre care 870 pentru adulţi şi 203 pentru copii", a menţionat Ion Ceban.
Similare
RECOMANDĂRI